Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Dénes-Natura Hajdina natur 250g

100%
megbízhatósági
garancia
555 Ft (437 Ft + ÁFA)

Dénes-Natura Hajdina natur

A hajdina nagyon értékes vitaminforrás, a B-vitamin csoport szinte minden tagját tartalmazza. Ehetjük köretként sült zöldségekhez, pörkölthöz vagy salátákhoz.

Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 2.221,99 Ft/kg
Cikkszám: DNHN250
Gyártó: Dénes-Natura
Szerezhető hűségpontok: 6
Átlagos értékelés: (2)
Várható szállítási idő: 2024. április 23.

Leírás és Paraméterek

Dénes-Natura Hajdina natur

A hajdina, vagy másnéven pohánka régebben az egyszerű népi ételek sorába tartozott. A hántolását is házilag oldották meg hézagosra állított malomkövek között átdörzsölve távolították el a kemény héjszerkezetet. 
A NATURKONYHA fedezte fel ismét, és bár íze sajátosan különleges, erős, talán pont ezért is egyre népszerűbb. Nagyipari méretű hántolása esetén előáztatják, vagy még kissé pörkölik is, ekkor a színe barnás tónust kap. A hőkezelés nélküli hajdinahántolás fehéres színű. Az íze sem olyan erős, mint a barna hajdináé. Beltartalmi értékei mindkét féle hajdinának egyformán említésre méltóak. "A legújabb kutatások alátámasztják a régi megfigyeléseket: a hajdina jótékonyan hat az érrendszeri megbetegedéseknél, a magas vérnyomásban szenvedőknél, a cukorbetegeknél. Bár ez nem pótolhat gyógyszereket, de jótékonyan hat(hat) az életmódváltozás szándékának napi gyakorlatában.

Megemlítem, hogy pl a bablevesben némi kevés hajdina különleges ízt adhat.

A lisztjét búzaliszttel keverve kenyér és tészta alapanyagként használják fel. Töret és szemes formában a jólismert orosz kása alapanyaga. A hajdina a főzés előtt megpirítva az ételnek enyhe dióízt és illatot kölcsönöz." (Ránky Edit)

Felhasználása: kétszeres mennyiségű sós vízben kb 20 perc alatt a hajdinát készre főzzük. A megfött hajdina íze hasonlít a tarhonyához. Ehetjük köretként sült zöldségekhez, pörkölthöz vagy salátákhoz.

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2015. 06. 17. -
Igazolt vásárlás
Ha már unalmas a rizs-tészta-krumpli trió, jöhet a hajdina és társai. Az első használatnál csalódott voltam, kellemetlenül felpuffasztott, de következő próbálkozásra már nem volt ilyen hatása. Érdemes kísérletezni a változatosság kedvéért.
2015. 01. 31. -
Igazolt vásárlás
Kiváló köretnek, reggeli kásához, kellemes édeskés íze és gluténmentessége, sokoldalú felhasználása miatt igen megkedveltem. Elégedett vagyok ezzel a fajtával, bátran ajánlom.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a cégünk előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni.