A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
Termékek Menü
Hungarian hu

Avokádó olaj

Avokádó olaj

Az avokádóból származó olajat a növény körte alakú gyümölcséből préselik, melyet ezt követően centrifugálnak. A felhasználás igényeihez mérten ezek után szűrik vagy tovább finomítják. Eredeti őshazájában, Közép-Amerikában az őslakosok az avokádót előszeretettel fogyasztották, többek között értékes olajtartalma miatt is.

Az avokádó eredeti lelőhelye Közép-Amerika, de mára már más trópusi vidékeken is fellelhetjük. Legjelentősebb termelőhelyei a karib-tengeri szigetek, Brazília, Dél-Afrika, Izrael és az Usa.

Az avokádóból származó olajat a növény körte alakú gyümölcséből préselik, melyet ezt követően centrifugálnak. A felhasználás igényeihez mérten ezek után szűrik vagy tovább finomítják.

Az avokádóból nyert olaj nagyszerűen felhasználható a mindennapi sütés-főzés során.

Felhasználhatjuk sütés, főzéshez, grillezéshez, de egyszerű salátaöntetként is, szájízünknek megfelelő ízesítéssel. Mártások és pácok alapanyagaként is kiváló szolgálatot tesz.

Az avokádó olaj igen magas arányban, több mint 85%- ban telítetlen zsírsavakból áll, melynek nagy része egyszeresen telítetlen, így a zsírsav-összetétele hasonlónak mondható az olívaolajéhoz. Az egyszeresen telítetlen zsírsavak mellett az avokádóolaj kb. 30%-ban többszörösen telítetlen zsírsavakat is tartalmaz, azon belül is gazdag ómega-3 zsírsavakban. Emellett az avokádó olaj igen gazdag a zsírban oldódó E-vitaminban is.

Az avokádó olaj konyhai felhasználása azért is kedvező, mert a füstpontja (azaz az olajokra jellemző égési pont) jóval magasabb, mint a hagyományos növényi olajaké (pl.: napraforgóolaj, kukoricaolaj, stb.).

Az avokádó olajat előszeretettel használja föl a kozmetikai ipar is, többek között a száraz, kirepedezett vagy ekcémás, gyulladásra hajlamos bőr kezelésére alkalmazott krémekben. Kiváló alkotórésze a natúr kozmetikumoknak, illetve a masszázsolajoknak. A kiszáradt bőr ápolására otthon is felhasználhatjuk. 

.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog