A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
Termékek Menü
Hungarian hu
English en
Ön itt jár: > >

Blog

2019. 02. 22. 09:18:29
Ha betértünk egy pékségbe, szinte elkerülhetetlen, hogy üres kézzel jöjjünk ki, hiszen a levegőben szálló illatok, a gyönyörű péksütemények pillanatokon belül elcsavarják az ember fejét. Jobb esetben, a tudatos vásárló, igyekszik csupán teljes kiőrlésű pékárukkal elhagyni az üzletet, de, ha ezek szénhidrátértékét vizsgáljuk, láthatjuk, hogy szinte semmiben sem térnek el a fehérlisztes társaiktól. A rozslisztes, tönkölylisztes pékárukban nagyobb arányban van fehérje, és rost, de közel sem oly kedvezőek azok számára, akiknek fontos a bevitt szénhidrát mennyisége.
2019. 02. 22. 09:07:32
Napjainkban egyre gyakrabban találkozhatunk az áruházak polcain, és a webshopok oldalain úgynevezett szénhidrátcsökkentett lisztekkel, és különböző csökkentett szénhidráttartalmú feldolgozott termékekkel. A csökkentett szénhidráttartalmú lisztekből készült késztermékeket is vásárolhatunk: ch csökkentett kenyereket, tésztákat, süteményeket, tortákat. A szénhidrátcsökkentett lisztek iránti kereslet hazánkban folyamatosan nő, hiszen a még sokak által használt, hagyományos, finomra őrölt búzalisztnek sok kártékony hatását fedezik fel a szakemberek. Hazánkban a lakosság túlnyomó többsége súlyproblémákkal küzd, valamint különböző betegségekkel, amelyek a súlyfeleslegből következnek. A finomlisztet leváltva egy szénhidrátcsökkentett liszt alternatívára sokat teszünk szervezetünk megfelelő működéséért, egészségéért, külcsínéért.  
2019. 02. 21. 14:41:28
Ki ne szeretné a kakaós csigát? Kiváló reggelire, vagy akár köztes étkezésre: tízóraira, vagy uzsonnára is. Könnyedén elfogyaszthatjuk autóban, tízórais dobozból, munkahelyen, bárhol, bármikor. Sokaknak a hagyományos kakaós csiga azonban életmódváltás, vagy betegség miatt nem fér bele az étrendjébe. A hagyományos kakaós csiga alapja a búzalisztes, kristálycukros, margarinos kelt tészta, amely magas szénhidrát-, és zsírtartalmú, illetve sok helyen készítik leveles tésztából, amely szintén bővelkedik zsírban, és szénhidrátban.
2019. 02. 21. 14:06:23
Diéta, paleo életmód, vagy esetleg betegség miatt mellőzöd a hagyományos alapanyagokat? Száműzted a háztartásodból a finomított élelmiszereket? Életmódváltás miatt a hagyományos kelt tésztából készült ételeket kiiktattad az életmódodból? Ha bármilyen ok miatt úgy döntöttél, hogy ezentúl a szénhidrátcsökkentett alapanyagokat, és ételeket fogod előnyben részesíteni, akkor sem kell elfelejtetned a frissen sült kalács ízét! 
2019. 02. 20. 09:36:15
Egyre többen élnek gluténmentes életet egészségügyi, vagy más elvi megfontoltságból. A gluténérzékenység kialakulásáért a kalászos gabonafélékben (árpa, búza, rozs, stb.) megtalálható gliadin nevű fehérje a felelős. Gluténérzékenység mellett gluténtartalmú ételeket fogyasztani súlyos következményekkel járhat: a vékonybélen található nyálkahártya károsodhat, elpusztulhatnak a rajta lévő bélbolyhok, ezáltal a tápanyagok, vitaminok, és ásványi anyagok felszívódása is nehezebbé válhat.
2019. 02. 20. 09:27:04
A vegán életmód, a veganizmus kizár az étrendjéből minden állati eredetű élelmiszert. Tehát, a vegán életmódot élők nem fogyasztanak tejtermékeket, tojást, mézet, semmilyen állati eredetű zsírt, és természetesen húst sem. Sokaknak ez a fajta életmód nagyon újszerű, idegen, és el sem tudják képzelni, hogy akkor vajon mit esznek a vegánok? A vegánok növényi alapú étkezést folytatnak: tehát, mindent esznek, ami növényi eredetű alapanyagokból áll. Miből állnak a vegán ételek? Zöldségekből, gyümölcsökből, hüvelyesekből, magvakból, magőrleményekből, növényi „tejtermékekből”, növényi zsírokból, gabonákból, álgabonákból, stb. Egy jól összeállított növényi alapú étrend igen sokszínű.
2019. 02. 19. 09:35:30
Frissen diagnosztizált cöliákiásoknak, vagy paleo életmódot élőknek, gluténmentes étrendet folytatóknak, a gluténmentes lisztek és lisztkeverékek között eligazodni nem a legegyszerűbb feladat. Már annyira sok gluténmentes liszt elérhető az áruházak polcain, hogy sokan csak találomra választanak egyet, mert nem kapnak útbaigazítást, hogy melyik gluténmentes liszt mire jó.
2019. 02. 19. 08:12:59
Európai kultúránk, magyar gasztronómiánk magával hozza a különböző kenyerek, és péksütemények iránt való rajongást. Hazánkban a legtöbben előszeretettel fogyasztanak kenyeret, gyakorlatilag mindenhez, legyen szó levesről, pörköltről, főzelékről, vagy gyümölcsről. A péksütemények sokak mindennapi reggelijét jelentik: könnyen, gyorsan hozzájuk férhetünk, már a legtöbb sarki boltban is. Az illatos péksüteményekről, a frissen sült kenyerekről lemondani nem egyszerű kihívás, de, ha valakit egészségügyi helyzete kényszerít erre a döntésre, nincs más választása: a hagyományos receptúrák alapján készült pékárukat ki kell iktatnia az életmódjából. 
2019. 02. 15. 09:11:46

Mire jók a lisztkeverékek? Ki, melyiket válassza? Megéri megvásárolni a lisztkeverékeket? Sokakban felmerülhetnek az előbbi kérdések, és, azok számára, akik még nem próbálták ki a lisztkeverékek adta lehetőségeket, nem biztos, hogy egyértelmű, mennyire megkönnyíthetik az életet.

Azok, akik rendszeresen, vagy alkalmanként sütnek kenyeret, pékárut, fánkot, lángost, pogácsákat, stb. már rutinosan nyúlnak a hagyományos alapanyagokhoz, és könnyűszerrel összeállítják a kívánt ételt. De, ha valakinek, aki kezdő életmódváltó, újdonsült vegán, tojás-, ill. tejfehérje érzékenynek, kihívást jelenthet újra megtanulni sütni, a még ismeretlen vegán alapanyagokból.

2019. 02. 15. 09:05:30
Vegán „túrós” batyu? Vegán „tepertős” pogácsa? Vegán „sajtos” csiga? Vegán kakaós csiga, diós kifli, szilvalekváros párna? Igen, igen, igen! Ha valaki növényi alapú étkezésre vált, el kell hagynia a tojással, és tejjel készült kelt tésztás péksüteményeket, és a túrós, sajtos finomságokat. A vegán étrendről sokan úgy tartják, hogy az egyik legszigorúbb, hiszen annyi lemondással jár. A tejtermékek, a tojás, a méz, az állati zsiradékok, és természetesen, a hús fogyasztásának mellőzése, azonban nem kell, hogy egyoldalú táplálkozáshoz vezessen!