A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
Termékek Menü
Hungarian hu
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

2019. 10. 17. 13:20:11
A legtöbben szeretjük a kelt tésztás ételeket, a kalácsokat, és édes-, és sós péksüteményeket, azonban kevesen állnak neki otthon az elkészítésüknek. A kelt tésztából készíthető, házi pékáruk helyett sokan inkább néhány lépésben elkészíthető édességet választanak, vagy feldolgozott alapanyagokból álló, készen kapható nasikat. A gluténérzékenyek között ez a tendencia még inkább megfigyelhető, hiszen a gluténmentes kelt tészta elkészítése, tökéletes receptúrája még mindig rejtély sokak számára. Vegán étrend mellett pedig kifejezetten kihívásnak számít olyan kelt tésztás süteményt, pékárut sütni, amelyben nem csak, hogy nem lelhető fel semmilyen állai eredetű élelmiszer, de még gluténmentes is, ráadásul hozzáadott cukor sincs benne, sőt csak lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz. Neked is túl összetett feladatnak tűnik a gluténmentes, hozzáadott cukortól mentes, vegán kelt tésztát készíteni? Akkor olvass tovább, mert olyan lisztkeveréket szeretnénk bemutatni, amelynek segítségével foszlós kalácsot, brióst, péksütiket, kelt tésztás finomságokat süthetsz, gluténmentesen, és vegán életmódba beilleszthetően!
2019. 10. 14. 17:32:59
Könnyen, és gyorsan elkészíthető, tuti biztosan működő, vékonytésztás gluténmentes palacsinta receptet keresel? Ha szeretnél olyan gluténmentes palacsintát fogyasztani, ami nem csak, hogy gluténérzékenyek étrendjébe beilleszthető, hanem akár tej-, és szójaérzékenyekébe, akkor próbáld ki a Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalommal rendelkező gluténmentes palacsinta lisztkeveréket!
2019. 10. 11. 10:15:46
Hiánypótló termékként dobta piacra - nem is olyan régen - Burján Szafi az egyik személyes kedvencét. Néhány hét alatt meghódította az országot a gluténmentes Szafi Free ripsz, ami sok tekintetben egyedülálló ropogtatnivalónak számít.
2019. 03. 19. 10:56:26
Újdonsült paleo életmódot élőknek, és frissen diagnosztizált tejfehérje érzékenyeknek nagy kihívást jelenthet a tejtermékek helyettesítése a mindennapokban. A tej, a tejföl, a túró oly annyira beépültek a mindennapi étkezéseinkbe, hogy elsőre talán elképzelhetetlennek tűnhet ezek nélkül sütni-főzni. Azonban, ha a tojásfogyasztást nem mellőzzük, ezek helyettesítése könnyebben megoldható, mint azt gondolnánk.
2019. 03. 18. 08:59:27
Az életmódváltók, és a reformtáplálkozás hívei között méltán népszerű a sokoldalúan felhasználható zabpehely, és a zabpehelyliszt/zabliszt. Sokan azért szeretik, mert a belőlük készült ételek ízben, és állagban egyaránt hasonlítanak a fehér lisztből készült ételekhez. Azonban, a kedvező küllemén, és semleges ízén jóval több pozitív dolog miatt érdemes beiktatni az étrendünkbe a zabot, pehely, ill. liszt formájában is.
2019. 03. 14. 09:13:02
A só az életünk, és az ételeink egyik alapvető része, és eleme. Sót találhatunk a földben, a vérben, a tengerben, só nélkül nem is léteznénk. A kősó Pakisztánból származik, nevezik Halite-nak is, de a közismertebb neve, a Himalaya só.  A himalaya só Kehwra bányáiból származik, amely Pakisztánban, Punjab államban található, és a világ második legnagyobb sóbányájaként van számon tartva. A bánya a Himalájától, mintegy 300 km-re található. Úgy tartják, hogy a bányában található, különleges színű só, kb. 250 millió évvel ezelőtt keletkezett, és egy akkori, ősi tenger maradványként maradt ránk. Az elmúlt évtizedekben a tudatos táplálkozás egyik alappillérévé vált a Himalája só fogyasztása, kiszorítva ezzel sokak konyhájából az általános asztali sót.  De miben reljlik a Himalája só ereje, és népszerűsége?
2019. 03. 13. 08:50:34
Életmódváltók, tudatosan táplálkozók, paleo étrendet folytatók számára már nagyon sokféle liszt, és lisztkeverék elérhető a bio boltok soraiban, és a webáruházak virtuális polcain. A különböző élelmiszercsoportokra érzékenyek, pl. a gluténra érzékenyek számára már jóval több lisztféle fellelhető, mint korábban, könnyűszerrel hozzáférhetünk hazánkban néhány éve még ismeretlen őrleményekhez, és lisztekhez.
2019. 03. 12. 09:25:02
A maca gyökér pora sokféle problémára természetes megoldást nyújthat, ennek ellenére, hazánkban még nem olyan elterjedt a használta, sőt sokan még nem is hallottak róla.
2019. 03. 11. 08:42:05
A cukorfogyasztásról lépten-nyomon olvashatunk, hallhatunk pro-, és kontra érveket. Azt már a többség tudja, hogy a mértéktelen cukorfogyasztás súlyos következményekkel járhat (pl. fogszuvasodás, krónikus betegségek kialakulása, vércukorszint ingadozás, cukorbetegség, elhízás, stb.), sokakban meg is születik a végleges elhatározás, miszerint cukormentes életet fognak élni, hogy megelőzzék az esetleges, cukor okozta problémákat.
2019. 03. 06. 09:32:41
Mi az: gyorsan el lehet készíteni, több ízben kapható az instant, és a kész változata is, állaga kocsonyás, édes, és sós változata egyaránt népszerű, és szinte az egész világon fogyasztják? Hát persze, hogy a puding.  Míg nálunk leginkább a homogén, édes változata a népszerű, a Brit-szigeteken van, hogy kenyérből, vagy belsőségekből készítenek sós pudingokat. Amerikában, és Indiában is az édes pudingokat fogyasztják többen. Indiában általában rizsből, tápiókából, vagy tésztából készítik, és gyakran ízesítik kardamommal, rózsaszirommal, vagy fahéjjal. A mediterrán térségben a rizsből készült, sült pudingok a legelterjedtebbek, ezek fahéjas, mézes, pisztáciás, vagy natúr verzióját a közel keleti éttermekben mi is megkóstolhatjuk.