Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Aszkorbinsav

Aszkorbinsav
A C-vitamin (azaz aszkorbinsav) számos funckiót tölt be a szervezetünk működésében.

Az aszkorbinsav egy vízben oldódó vitamin, amelynek számos fontos funkciója van a szervezetünkben:

- A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, műkö­désének fenntartásához, a csontozat és a porcok állapotának, műkö­désének fenntartásához, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához, valamint a bőr normál állapotának, működésének fenntartásá­hoz

- A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.

- A C-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál műkö­déséhez.

- A C-vitamin hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

- A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

- A C-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

- A C-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

- A C-vitamin hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához.

- A C-vitamin fokozza a vas felszívódását.

Aszkorbinsavat nyers zöldségekkel (paprika, paradicsom, burgonya, kelvirág, stb.), gyümölcsökkel (citrus félék, bogyós gyümölcsök, stb.), valamint étrend-kiegészítők segítségével vihetjük be a szervezetünkbe.

Az aszkorbinsav felhasználásnak vannak előnyei a konyhában is. Az aszkorbinsavat a gyümölcsök, zöldségek felületén, az oxidációs folyamatok hatására bekövetkező barnulás megakadályozására is használhatjuk. Az aszkorbinsav a kenyerek, pékáruk sütésekor is segítségünkre lehet, mert jobb állagú tésztát eredményez.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog