Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Szénhidrát-csökkentett pékáruk, péksütemények

Ha betértünk egy pékségbe, szinte elkerülhetetlen, hogy üres kézzel jöjjünk ki, hiszen a levegőben szálló illatok, a gyönyörű péksütemények pillanatokon belül elcsavarják az ember fejét. Jobb esetben, a tudatos vásárló, igyekszik csupán teljes kiőrlésű pékárukkal elhagyni az üzletet, de, ha ezek szénhidrátértékét vizsgáljuk, láthatjuk, hogy szinte semmiben sem térnek el a fehérlisztes társaiktól. A rozslisztes, tönkölylisztes pékárukban nagyobb arányban van fehérje, és rost, de közel sem oly kedvezőek azok számára, akiknek fontos a bevitt szénhidrát mennyisége.

Az édes péksüteményekben nem csak a liszt, hanem a hozzáadott cukor mennyiség is nagyot dob a szénhidrátértéken. A legkedveltebb pékáruk –pl. kakaós csiga, túrós batyu, pizzás rúd, stb.- gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, ezek gyakorlatilag „üres kalóriák”, hiszen elfogyasztásukat követően hirtelen éhség érhet utol bennünket, a péksütemények okozta, gyors vércukor ingadozásnak köszönhetően. A pékáruk megkönnyítik a mindennapjainkat: a reggeli rohanásban pillanatok alatt beszerezzük a legközelebbi pékségből, majd autóban ülve, buszon utazva, vagy a munkahelyi íróasztal mögött seperc alatt elfalatozzuk őket. Azoknak, akik számolják a szénhidrát bevitelüket érdemes minimalizálni ezeknek a péksüteményeknek a fogyasztását. Nem kell lemondani róluk, hiszen manapság már annyi féle-fajta, ízű, állagú, illatú szénhidrátcsökkentett pékárut lehet vásárolni, hogy a tudatos péksütemény vásárlásnak abszolút nem kell a lemondásokról szólnia.

A Szafi Reform gluténmentes lisztkeverékekből készült, szénhidrátcsökkentett pékáruk nem búzalisztből készülnek, hanem olajos magvak zsírtalanított őrleményeiből, és rostokból. Egyik Szafi Reform péksütemény sem tartalmaz hozzáadott cukrot, sőt ízfokozót sem! A szénhidrátcsökkentett Szafi Reform termékcsaládból készült csökkentett szénhidráttartalmú pékárukat gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Sőt, azoknak, akiknek problémát okoz a tej, és/vagy tojás fogyasztása, nekik is ajánlottak azok a Szafi Reform szénhidrátcsökkentett pékáruk, amelyeknek a tésztája Szafi Free lisztkeverékekkel lett vegyítve. Az így kombinált, Szafi Reform & Szafi Free szénhidrátcsökkentett pékárukat növényi alapú táplálkozást, és vegán életmódot folytatók is beilleszthetik az étrendjükbe. Szénhidrátcsökkentett péksüteményeinkhez ITT találtok recepteket, amennyiben valaki készen szeretné megvásárolni őket, akkor keresse fel a Szafi Reform Smart Shopot (Bp., 14.ker. Nagy Lajos király útja 113.)

Íme, néhány népszerű Szafi Reform szénhidrátcsökkentett pékáru, amit legalább egyszer mindenkinek érdemes kipróbálni:

1., Kakaós csiga (gluténmentes, tejmentes, szójamentes, paleo): Pihe-puha szénhidrátcsökkentett, gluténmentes kakaós csiga, ami sokak szerint szinte megtévesztésig hasonlít a hagyományos, búzalisztes társára. Aki nem érzékeny minimális mennyiségű élesztőre, illetve tojásra ezt feltétlenül süsse meg. Sőt, nem csak kakaós csigát, hanem lekváros buktát is készíthettek ugyanebből a tésztából.

RECEPT ITT! 

2., Szénhidrátcsökkentett vajas patkó

Régi idők emlékét idézi ez a puha, illatos vajas patkó. Aki eddig ételérzékenység/életmód miatt mellőzte ezt a békebeli finomságot, azoknak jó hír, hogy itt a gluténmentes, szénhidrátcsökkentett változat!

RECEPT ITT! 

3., Rácsos péksütemény

Mutatós rácsos szénhidrátcsökkentett péksütemény, aminek a tölteléke ízlés szerint variálható. Lehet például lekváros, mákos, szilvás, barackos, stb., csak a képzelet szabhat határt.

RECEPT ITT! 

4., Szénhidrátcsökkentett virslis party falatok (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)

A visszajelzések alapján nagy népszerűségnek örvend ez glutén- tej- tojás- élesztő nélkül készíthető virslis, csökkentett szénhidráttartalmú péksütemény. Ráadásul ugyanebből az alaptésztából készíthettek például ropit, vagy kolbászos puffancsot is, ami szintén sokak kedvence lett.

RECEPT ITT! 

Keress rá a Blogon a kedvenc péksüteményed szénhidrátcsökkentett verziójára, szerezd be a hozzávalókat, és süsd meg magad! A saját kezűleg készített pékáru még finomabb, mint a bolti, nem beszélve arról, mekkora sikereket zsebelhetsz be barátaidtól, és családodtól!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog