A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü
0
Hungarian hu
English en
Kategóriák
Dénes-Natura Hajdina natur 250g Katt rá a felnagyításhoz

Ingyenes szállítás

Dénes-Natura Hajdina natur 250g

Ár:
276 Ft (217 Ft + ÁFA)
Cikkszám: DNHN250

Dénes-Natura Hajdina natur

A hajdina nagyon értékes vitaminforrás, a B-vitamin csoport szinte minden tagját tartalmazza. Ehetjük köretként sült zöldségekhez, pörkölthöz vagy salátákhoz.

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítási idő: 2016. december 12.
Szerezhető hűségpontok: 6
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!

Termékoldal szállítási infók

Leírás és Paraméterek

Dénes-Natura Hajdina natur

A hajdina, vagy másnéven pohánka régebben az egyszerű népi ételek sorába tartozott. A hántolását is házilag oldották meg hézagosra állított malomkövek között átdörzsölve távolították el a kemény héjszerkezetet. 
A NATURKONYHA fedezte fel ismét, és bár íze sajátosan különleges, erős, talán pont ezért is egyre népszerűbb. Nagyipari méretű hántolása esetén előáztatják, vagy még kissé pörkölik is, ekkor a színe barnás tónust kap. A hőkezelés nélküli hajdinahántolás fehéres színű. Az íze sem olyan erős, mint a barna hajdináé. Beltartalmi értékei mindkét féle hajdinának egyformán említésre méltóak. "A legújabb kutatások alátámasztják a régi megfigyeléseket: a hajdina jótékonyan hat az érrendszeri megbetegedéseknél, a magas vérnyomásban szenvedőknél, a cukorbetegeknél. Bár ez nem pótolhat gyógyszereket, de jótékonyan hat(hat) az életmódváltozás szándékának napi gyakorlatában.

Megemlítem, hogy pl a bablevesben némi kevés hajdina különleges ízt adhat.

A lisztjét búzaliszttel keverve kenyér és tészta alapanyagként használják fel. Töret és szemes formában a jólismert orosz kása alapanyaga. A hajdina a főzés előtt megpirítva az ételnek enyhe dióízt és illatot kölcsönöz." (Ránky Edit)

Felhasználása: kétszeres mennyiségű sós vízben kb 20 perc alatt a hajdinát készre főzzük. A megfött hajdina íze hasonlít a tarhonyához. Ehetjük köretként sült zöldségekhez, pörkölthöz vagy salátákhoz.

Vélemények
| 5 / 5 csillag!
2015. 06. 17.

Ha már unalmas a rizs-tészta-krumpli trió, jöhet a hajdina és társai. Az első használatnál csalódott voltam, kellemetlenül felpuffasztott, de következő próbálkozásra már nem volt ilyen hatása. Érdemes kísérletezni a változatosság kedvéért.
| 5 / 5 csillag!
2015. 01. 31.

Kiváló köretnek, reggeli kásához, kellemes édeskés íze és gluténmentessége, sokoldalú felhasználása miatt igen megkedveltem. Elégedett vagyok ezzel a fajtával, bátran ajánlom.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Akik ezt a terméket megvették, a következőket is megvásárolták!

VIP tagság box
100% megbízhatóság

 

 

 

 

 

 

 

G+, Twitter, PickPack

Iratkozz fel a Youtube csatornánkra!