A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü
0
Hungarian hu
English en
Kategóriák
Életfa hántolt hajdina 2x125 g Katt rá a felnagyításhoz

Ingyenes szállítás

Életfa hántolt hajdina 2x125 g

Ár:
386 Ft (304 Ft + ÁFA)
Egységár: 3.085 Ft/kg
Cikkszám: 665

Életfa hántolt hajdina 2x125 g

Hántolt konyhakész hajdina praktikus főzőtasakban.

Rostban, ásványi anyagokban és vitaminokban igen gazdag, gluténmentes termék.

A termék nyomokban glutént tartalmazhat!

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítási idő: 2017. július 31.
Szerezhető hűségpontok: 8
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Termékoldal szállítási infók

Online bankkártyás fizetés

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Ha bármilyen kérdése van, vagy a Szafi Fitt és Szafi Free sajátmárkás termékekkel kapcsolatban tájékoztatást szeretne kapni, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal, más termékek esetén a gyártóval kell felvenni a kapcsolatot. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a cégünk előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni.

Leírás és Paraméterek

Életfa hántolt hajdina 2x125 g

Hántolt konyhakész hajdina főzőtasakban.

A hajdina

Az ősi származási hely lakói a pohánkát (nálunk Észak-Magyarországon és Erdély területén ezen a néven ismerik) már az időszámítás előtti évszázadokban
termesztették és fogyasztották.
A termesztés innen először Ázsia északi és keleti régiói felé terjedt el, majd nyugati irányba, ez utóbbit a selyem út is segítette.
Európába az időszámítás utáni első évszázadokban érkezett, majd ezt követően - a mongol, török törzsek közvetítésével - több hullámban is eljutott,
de termesztése csak a 15. századtól vált népszerűvé, a kalászos keserűfűféle háromélű, legömbölyített gúla formájú, barnás színű szemtermése.
Íze illata jellegzetes erős dióra emlékeztető. Termesztésének fénykorát a pohánka a 17. században érte el, később az intenzív termesztésű gabonafélék
és a burgonya megjelenésekor visszaszorult a termőterülete.
A szegények eledelének tartották. Mára francia, holland, német, ukrán, lengyel területen termesztik és fogyasszák jelentős mennyiségben.
Felhasználását tekintve rizs helyett hurkába töltve használták és mára a gluténmentes táplálkozás szerves része lett.
Őseink télen fogyasztották, mert "meleget ad".

A hajdina jótékony élettani hatásai

Kedvező összetétele alapján a hajdin a fogyasztása nagyon ajánlatos gyermekeknek, serdülőknek, időseknek és betegeknek és az egészséges életmód kedvelőinek.
Kiváló tulajdonsága, hogy még azok is fogyaszthatják, akik más gabonafajtákra érzékenyek, allergiásak, azok gliadin (sikér) tartalma miatt.
Hajdina termése és lisztje különösen sok keményítőt (56-77%) tartalmaz, élelmirost-tartalma is kiemelkedően magas (25,7 gr/100 gr).
Nagy mennyiségben tartalmaz rutin-t (rutozid) (P-vitamin). Emellett a B-vitamin csoport majdnem minden tagját tartalmazza (B1, B2,B6, B 12).
Magas az ásványi anyag tartalma: a vas, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, cink


Fehérje minőségében jobb, minta a búzáé, mert 100 gr fehérjében 5,8 gr lizin van, míg a búzában csak 2-3 g. 130 g fehérjét, 649 g keményítőt, 30 g zsírt, 35 g szerves sót, 26 gr rostot tartalmaz kilógrammonként.


A hajdina csak takarékosan és bő zöldséggel fogyasztható, hogy túl ne fűtse a szervezetet, pl. répával, retekkel, zellerrel, káposztával, hagymával.
"Téli gabonaként" szerepel, mivel a "legmelegebb energiával rendelkezik", s így a "hideg betegségek" gyógyítására szolgál: a hólyag, a vese, a reuma,
a meghűlések, felfázások, fülbetegségek, stb. Kisebb mennyiségben nyáron is fogyasztható, sok salátával, friss zöldségekkel, nyers kukoricával.
De tulajdonképpen minden zöldségféle illik hozzá.

Felhasználási javaslat:
Köretnek, kásának, levesbe, müzlibe.

Ajánlott fűszerek:
Bazslikom, majoranna, kaukkfű, vöröshagyma.

Elkészítési javaslat 1 tasakra:
Forró vízben szűrőben mossa át, majd 1,3 liter vízben kezdje főzni. Adjon hozzá 1 kávéskanál sót.
Főzés közben többször mozgassa meg. Forrás után 18 perccel vegye ki.
A tasakot vágja fel és a megfőtt hajdinát tálalja.

Összetevők:
Hántolt hajdina


A termék nyomokban glutént tartalmazhat.

Tápanyagtartalom 100 g termékben:

Energia:   1472kJ/347kcal
Zsír:  2,8 g
-  amelyből telített zsírsavak:  0,6 g
Szénhidrát:  67 g
- amelyből cukrok:  1,2 g
Élelmi rost:  2,6 g
Fehérje:  13 g
Só:  0,01 g

Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal). A termék 4 adagok tartalmaz.

 

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

VIP tagság box
100% megbízhatóság

 

 

 

 

 

 

 

G+, Twitter, PickPack

Iratkozz fel a Youtube csatornánkra!