A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü
0
Hungarian hu
English en
Kategóriák
Életfa hántolt köles 2x125g Katt rá a felnagyításhoz

Ingyenes szállítás

 

 

Életfa hántolt köles 2x125g

Ár:
235 Ft (185 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 666

Életfa hántolt köles 2x125g

 

Életfa hántolt köles, gluténmentes, ásványi anyagokban igen gazdag, ízletes gabona, az egészséges élet kedvelőinek.

Praktikus főzőtasakban.

 

Elérhetőség: Pillanatnyi készlethiány
Várható szállítási idő: 2016. december 08.
Szerezhető hűségpontok: 5
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Termékoldal szállítási infók

Menny.:
Leírás és Paraméterek

Életfa hántolt köles 2x125g

 

Hántolt konyhakész köles praktikus főzőtasakban.

A köles

A köles az emberiség legősibb kultúrnövényei közé tartozik. Az első adatok időszámítás előtt 7000-5000 év közötti időszakból, Kínából származnak, de akkoriban már, gyakorlatilag egész Kelet-Ázsiában termesztették.
A Föld népességének harmada alapélelmiszereként használja. Európában az újkőkorból (neolitikum) kerültek elő első nyomai.
Antik írásos emlékeinkben Püthagorasz, az ókori görög filozófus méltatta jótékony hatásai miatt.
A XIII. században Magyarországra beköltöző félnomád kunok a kölessel kapcsolatban több, korábbi felhasználási módot újítottak fel.
A táplálkozásban betöltött szerepe koronként változott. A nomád, félnomád népek legfontosabb gabonájaként alapvető ételük pedig annak kásája (főtt dara) és lepénye (sült dara) volt. A honfoglalás időszakában még a magasabb társadalmi réteghez tartozók asztalán is a köleskása volt a legfontosabb étel.
A XVII-XIX. században a parasztság ételei között még mindig ott szerepelt a kásaétel, amelyet kölesből is készítettek.
A magyarság táplálkozásában központi helyét a kukorica elterjedéséig őrizte meg, de kiszorulásához hozzájárult a búza kenyér.
Főleg biotermékként kerül forgalomba, lisztbe keverve kenyérként illetve különböző szemcseméretben (készített dara) formájában, de alkalmazzák sör, szirupok, sütemények, snack elkészítéséhez is.
A köles lisztje gluténmentes, emiatt a belőle készült ételeket lisztérzékeny betegek is fogyaszthatják.
A gyógyétrendek közül a májbetegek diétájaként a legfontosabb.

A köles jótékony élettani hatásai

Ez az egyetlenegy gabona az összes közül, ami lúgosítja a szervezetet, és sokkal jobban átveszi az ízeket - fűszer, cukor - mivel lassabban tesszük hozzá a folyadékot. A köles magas metionincisztin-cisztein tartalma elősegíti a máj regenerációját.
Az ásványianyag-tartalma a többi gabonaféléhez viszonyítva magas. Jelentős ezek közül a foszfor-, kalcium-, magnézium-, szilicium- és a vastartalma.
Az ezek felszívódását elősegítő összetevőket is ideális mennyiségben tartalmazza.
Napi 100 g köles fogyasztása a vasszükséglet közel 50%-át fedezi.
A köles képes salakanyagként kiválasztani a pangó ásványi anyagokat a szervezetből úgy, hogy közben a szervezet ásványi anyag veszteségét kiegyenlíti.
Magas a kovasav tartalma, ami jelentős szerepet játszik abban, hogy rugalmas legyen a bőrünk és fényes a hajunk.
A kovasav a fluorral együtt gondoskodik az erős és szép fogzománcért.
A köles az egyetlen gabonaféle, amely teljes értékű fehérjék mellett 7 aminosavat tartalmaz és lúgos kémhatású, tehát a szervezetet nem "savasítja" el.
Kimagasló szerepet tölthet be a candida-betegek étrendjében, lúgos kémhatás miatt a gombák elszaporodását nem segíti elő.
A kölesliszt sikérmentes, nem tud megkelni. Másik, sikérben gazdag liszttel keverve viszont jól együtt tud dolgozni és akár kenyér is süthető belőle.
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják, mert gluténmentes.

Összetevők:
Hántolt köles
A termék nyomokban glutént tartalmazhat.

Tápérték 100 g termékben:
Energiatartalom:    1520 kJ/360 kcal
Fehérje:    10,5 g
Szénhidrát:     69,7 g
Zsír:    3,9 g

Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)

Felhasználási javaslat:
Köretnek, kásának, levesbe, szemdvicskrémbe, salátába.

Ajánlott fűszerek:
Bazslikom, gyömbér, koriander, majoránna.

Elkészítési javaslat 1 tasakra:
1,5 liter vízben fedő alatt kezdje főzni. Adjon hozzá 1 kávéskanál sót.
Főzés közben többször mozgassa meg. Forrás után 16 perccel vegye ki.
A tasakot vágja fel és a megfőtt kölest tálalja.

 

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

VIP tagság box
100% megbízhatóság

 

 

 

 

 

 

 

G+, Twitter, PickPack

Iratkozz fel a Youtube csatornánkra!