Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Gluténmentes reggeliző kásák

„A reggeli a nap legfontosabb étkezése.” – vallják sokan. Szervezetünk az éjszaki pihenés alatt is keményen dolgozik, létfontosságú funkciókat működtet, pl. légzés, vérkeringés, stb., amelyek mind energiaigényes folyamatok. A pihenéssel töltött idő alatt szervezetünk nem jut táplálékhoz, sem folyadékhoz, így reggel valóban érdemes hozzájuttatni értékes tápanyagokhoz testünket. Gyermekek körében végzett kutatások alapján, a reggeliző gyerekek kognitív képességei sokkal jobbak voltak, mint azoké, akik nem reggeliznek. Amennyiben reggelizünk, nap közben jobbak lesznek a koncentrációs képességeink, és teljesítményünk magasabb színvonalúvá válhat.

Milyen az ideális reggeli? Legyen szó felnőttekről, vagy gyermekekről a legfontosabb, hogy az elfogyasztott reggeli tartalmazza a szervezet számára elengedhetetlen makro tápanyagokat. Megfelelő mértékben tartalmazzon komplex szénhidrátokat, fehérjét, és zsírt is. Reggel (is) érdemes kerülni a feldolgozott élelmiszeripari termékeket (pl. felvágottak), mert ahelyett, hogy energiával látnának el bennünket, zsírtartalmuk leterhelik a gyomrunkat, ezáltal fáradékonyabbá, és lomhábbá válhatunk. Az ideális reggeli nem túlsózott, és nem tartalmaz sok hozzáadott cukrot sem, vércukorszintünket nem emeli meg hirtelen, hanem lassan, egyenletesen szívódik fel.

Ez csupán néhány szempont az ideális reggelit tekintve, de némelyekben már ezek is ilyen jellegű kérdéseket generálnak: „Akkor mit egyen az ember fia-lánya, egy rohanós hétköznapon reggelire, hogy jól lakjon, ne terhelődjön le, és ne emelkedjen meg hirtelen a vércukra, és ne menjen rá az egész reggeli készülődés ideje az ételkészítésre?” A kérdés jogos. Rohanó világunkban valóban egyszerűbbnek tűnhet munkába menet venni egy zsíros, cukros péksüteményt, bedobni egy ízfokozóban, és transzzsírokban gazdag párizsis zsemlét, vagy egyszerűen hanyagolni a reggelit, és csak ebédet enni. A jó hír azonban, hogy a minden szempontból komplex reggeli elkészítése pofonegyszerű, villámgyors folyamat lehet, a különböző kásák segítségével.

A kása szó hallatán nem kell egyből a bébiétel állagú, ízetlen, pépes masszára gondolni!  A zabot már sokan ismerik, nagyon sokan szeretik, valóban mennyei reggelit készíthet belőle az ember pillanatokon belül. A zabkása elkészítése gyerekjáték, és millióféleképpen variálható. Szafi Reform garantáltan gluténmentes zabpehelyből készítve nem csak laktató, de gluténmentes zabkását is készíthetünk! Dúsíthatjuk magvakkal, díszíthetjük aszalványokkal, stb. A kásába sokan szoktak fehérjeport keverni, növelve ezzel a fehérjetartalmát. A Szafi Free barna rizscsíra fehérjés zabkása alappal ez a lépés elhagyható, hiszen a keverékben már benne van a könnyen emészthető, vegán, gluténmentes fehérjepor.

A quinoa-t már kevesebben ismerik, pedig valóságos csoda-növény: 9 aminosavat tartalmaz, így remek fehérjeforrás, komplex, lassan felszívódó (tehát a véráramba lassan kerül be) szénhidrátokat tartalmaz. Gluténérzékenyek számára is kiváló választás, B2 vitamin tartalma pedig, a migrénes fejfájás tüneteit enyhítheti. A Szafi Free termékcsaládban két quinoa tartalmú reggeliző kása is található: karobos, és vaníliás-chia magos ízesítésű.

Azoknak, akik kedvelik a hajdina ízét, mindenképp ajánlatos tesztelni a Szafi Free narancsos-csokis ízű kása alapot, amelyből akár keksz is süthető! Garantáltan gluténmentes üzemünkben kerül csomagolásra, így gluténérzékenyeknek sincs semmi okuk aggodalomra fogyasztásakor! Természetes csokoládé aromával, narancs őrleménnyel, aszalt sárgabarackkal, zsírszegény kakaóporral ízesítettük, így igazán ízletes reggeliző kása készíthető belőle!

Banános, narancsos, vaníliás ízesítésű, könnyen emészthető rizscsíra fehérjével dúsított kását is készíthettek a Szafi Free fehérjés kása alapból, amelynek alapja a sok tekintetben hasznos hajdinapehely őrleménye. Nagy előnye, hogy nem igényel főzést, így az „időharcosoknak” valóban nagy segítség lehet a hétköznapi reggeli forgatagban!

A gluténmentes Szafi Free kása alapokat, ha növényi tejjel, vagy vízzel készítjük, úgy tejérzékenyek, és vegánok is beépíthetik az étrendjükre. Természetesen az összes Szafi Free reggeliző kása tovább ízesíthető ízlés, és diéta szerint. Egyik Szafi Free reggeliző kásába sem tettünk semmilyen édesítőszert, vagy cukrot, így mindenki igény szerint édesítheti!

A komplex, laktató, ízletes reggeli készítés tehát ilyen egyszerű lehet, a fent említett kásák segítségével. Ne teljen el többé egy nap sem reggeli nélkül! Teszteld a Szafi Free kásákat, és válaszd ki a kedvencedet!

SZAFI FREE REGGELIZŐ KÁSA ALAPOK ITT RENDELHETŐEK!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog