A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
Termékek Menü
Hungarian hu

Japán Matcha zöldtea por

Az egyik legnépszerűbb ital a tea. Sokan, sokféleképpen napi szinten fogyasztják, a világ minden táján. A teafogyasztás célja lehet az éberség, élénkség fokozása, az ízek élvezete, egy hideg téli napon az átmelegedést szolgálhatja, gyógyteák segíthetnek a különböző bacilusok legyőzésében, illetve, van, ahol kulturális szokás a teafogyasztás. A különböző teák hosszú utat tettek meg eredeti lelőhelyeikről, míg közismertté váltak Európában is. A teákról sok jó tulajdonság mondható el, pl. antioxidáns vegyületekben bővelkednek, azaz fontos szerepet játszanak a betegségek elleni küzdelmekben. Antibakteriális, és fertőtlenítő hatásuk is ismert, amelynek köszönhetően gátolják a fogszuvasodás kialakulását. Az alacsony koffeintartalmú zöld teáról még több jót szoktak hangoztatni.

A matcha zöldtea por a hagyományos zöldteákhoz képest 137-szer több antioxidánst tartalmaz. Míg a hagyományos zöld tea készítésekor magát a teafüvet kell leforrázni, úgy a matcha esetében a porrá őrölt tealevélre kell folyadékot önteni, ezért erősebb a hatása. A matcha-t nagyon jó minőségű teacserjéből állítják elő, így elmondható róla, hogy gazdag ásványi anyagokban, és vitaminokban. Mivel matcha por fogyasztásakor gyakorlatilag, a levelet issza az ember, így rostot is visz be a szervezetébe. A matcha porban található rostok segítik az emésztési folyamatokat. Jelentős mennyiségű polifenol található benne, amik segíthetnek a szívbetegségek, és a rák elleni védelemben is. A matcha koffeintartalma magas: egy csésze teához, vagy kávéhoz képest háromszor annyi koffein található benne, ennek ellenére csökkenti a vérnyomást, sőt szabályozza a vércukor szintet is.

A matcha por felhasználása sokrétű: a legelterjedtebb a csészéből, tea formájában való fogyasztása, de sokan isszák a kakaójukba keverve, valamint előszeretettel hasznosítják cukrászok, és szakácsok is, mivel gyönyörű zöld színt ad az ételeknek (a színét a benne található nagy mennyiségű klorofillnak köszönheti). Könnyűszerrel becsempészhetjük guacamoleba, krémlevesekbe, sütemények tésztájába, smoothiekba, vagy akár házi készítésű fagylaltba is.   

  • Vegán matcha poros kakaó és matcha latte RECEPT ITT!

Ha szeretnél egy olyan álmosságűzőt, ami hosszú ideig hat, és nem pörgeti fel a szívverésed, ha szeretnél éber, és egyben nyugalmi állapotba kerülni, akkor itt az ideje, hogy Te is kipróbáld a Szafi Reform japán matcha zöldtea port! A Szafi Reform japán matcha zöldtea por ellenőrzött minőségű, szigorúan adalékanyagoktól mentes, lágy, sima, enyhén édes ízű (édes ízét a természetesen előforduló L-theanin aminosavaknak és növényi rostoknak köszönheti, a jó minőségű matcha pornak grammonként 19,5 mg L-theanint kell tartalmaznia.), gyönyörű smaragdzöld színű.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog