A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
Termékek Menü
Hungarian hu
English en

Málnakrémes kakaós piskóta (tojásmentes paleo sütemény recept)

Burján Szafi
2014. 05. 14. 09:54:23
Málnakrémes kakaós piskóta (tojásmentes paleo sütemény recept)

Málnakrémes kakaós piskóta konjak liszttel készítve (tojásmentes paleo sütemény recept)

Málnakrémes kakaós piskóta (tojásmentes paleo sütemény recept)

Piskótához:

  • 4 dl kókusztej
  • 4 kávéskanál konjak liszt
  • 6-8 evőkanál eritrit 
  • vanília őrlemény
  • 2 evőkanál zsírszegény kakaó
  • 8 púpos evőkanál mandula liszt (zsírtalanított Nature Cookta-s)
  • 2 evőkanál kókusz vagy szőlőmag olaj
  • sütőpor

Krémhez:

  • 150 g kesudió
  • 450 g fagyasztott málna
  • 2-3 evőkanál kakaóvaj (olvasztott, folyékony állagú kell legyen)
  • ízlés szerint édesítő (4-5 kanál kb)

A csokiöntethez:

  • 3 evőkanál édesítő
  • 1 evőkanál kakaó
  • kis víz
  • kókuszolaj vagy kakaóvaj (2 evőkanálnyi)

Piskóta elkészítése:

  • egy tálban összekeverjük az édesítőt a 4 kávéskanálnyi konjac liszttel és folytonos kevergetés közben felöntjük a tejjel, hagyjuk állni, amíg besűrűsödik (néha azért keverjünk bele), olyan állaga lesz, mint az összehabart tojásoknak. kb 15-20 perc
  • eközben egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót és a sütőport – és amikor a konjak lisztes tej már megfelelően sűrű akkor hozzáöntjük a lisztes keveréket és tepsibe öntjük, – majd, mint a hagyományos piskótákat kisütjük.

Krém elkészítése:

  • A kesudiót vízben áztatjuk kb 3-5 órát majd leszűrjük (ha egy kicsit előzőleg összetörjük – de nem teljesen – akkor hamarabb megpuhul) és egy botmixer segítségével elkezdjük pürésíteni.
  • Ha túl sűrű, akkor adjuk hozzá a folyékony állagú kókuszolajat és a kiengedett málnát, majd alaposan homogén krém állagúvá dolgozzuk össze. Édesítsük ízlés szerint.
  • A kész krémet kenjük a kihűlt piskóta tetejére

Csokimáz:

  • az édesítőt összekeverjük a cukorral és egy kevéske vízzel
  • összefőzzük, amíg szépen besűrűsödik
  • hozzáadjuk a kókuszolajat és kicsit félretesszük, hogy kezdjen megdermedni
  • amikor már megfelelően sűrű de még folyékony akkor egy kanál vagy habzsák segítségével mintákat csurgatunk a krém tetejére.

Ezekkel a termékekkel készült a recept:

Tartalomhoz tartozó címkék: Szafi ajánlásával receptek