Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Paleo almás császármorzsa

Paleo almás császármorzsa

Gluténmentes, tejmentes, hozzáadott cukortól mentes császármorzsa recept

Gluténmentes, tejmentes, hozzáadott cukortól mentes, almás császármorzsa recept

A morzsához:
• 16 dkg zsírtalanított kókuszliszt
• 16 dkg xilit
• 6 tojás
• 16-20 dkg víz
• 1 csipet himalaya só
• 1/2 cs sütőpor
• 1 citrom héja lereszelve
• 1/2 vaníliarúd kikapart belseje (elhagyható)
• ¼ tk. fahéj
• almadarabok (elhagyható)


1. A lisztet keverjük össze a sütőporral.
2. A tojásokat válasszuk szét.
3. A sárgájához adjuk hozzá a citromhéjat, a vaníliát, fahajat, és a vizet majd keverjük jól össze.
4. A fehérjét a csipet sóval, a xilitet fokozatosan hozzászórva verjük kemény habbá.
5. A kikevert tojássárgáját keverjük össze a liszttel, majd az egészbe óvatosan forgassuk bele a fehérjehabot és az almadarabokat.
6. Addig süssük a tésztát egy nagy kivajazott serpenyőben vagy sütőben (tepsiben), amíg a teteje el nem kezd szilárdulni, ekkor egy nagy kanállal 5-6 részben fordítsuk át a másik oldalára. 
7. Süssük így tovább, közben még kisebb darabokra darabolhatjuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Szafi ajánlásával receptek