Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Paleo száraztészták

A tésztafogyasztás nem csak hazánkban, hanem szerte a nagyvilágon nagy népszerűségnek örvend. Hol tojással, hol tojásmentesen, hol durum búzából, hol tönkölybúzából, van, ahol csicseri lisztből, vagy különböző hüvelyes növények őrleményéből készítik. A száraztészta népszerűségének kulcsa, hogy szinte bárhol elérhető, megfizethető áron kapható, sokoldalúan felhasználható, és laktató. A szénhidrátcsökkentett ételeket preferáló étrendekben, és életmódokban azonban a hagyományos száraztésztákat mellőzni kell. Sokan, ha paleolit életmódba kezdenek, először még lehet, hogy nem is sejtik, hogy hány féle szénhidrátcsökkentett, paleo tészta áll rendelkezésükre, amelyek hasonlóan finomak, és könnyen elkészíthetőek, mint a hagyományos társaik.

A paleolit életmód a húsok, halak, kagylók, tojások, diófélék, zöldségek, gyökerek, gyümölcsök, bogyók fogyasztását támogatja. Mellőz minden olyan élelmiszert, amely a neolit kor szüleménye, amelyek a mezőgazdaság kialakulásával kerültek be az emberiség mindennapjaiba: a különböző tejtermékek, a babok, a hüvelyesek, a burgonya, cukor, mind tiltólistás ételnek számít a paleo életmódban. Joggal gondolhatják a laikusok, hogy óriási lemondásokkal jár ez az életmód, és búcsút kell inteni a tésztafogyasztásnak.

Mára már több gyártó is kifejlesztett paleo életmódba is beilleszthető száraztésztákat, amelyek alapanyaga természetesen nem búzaliszt, sem semmilyen gabona. A paleo száraztészták különböző maglisztekből, rostokból, és tojásból állnak. Használatukkal a paleo életmódot élők színesebbé tehetik az étrendjüket. A leggyakrabban használt maglisztek paleo tészta készítéskor, az alacsony szénhidráttartalmú napraforgómag liszt, szezámmagliszt, vagy lenmagliszt, de vannak paleo száraztészták, amelyek zöldbanán lisztből készülnek. A paleolit száraztészták egyértelműen gluténmentesek, és magas rosttartalommal bírnak. A paleo száraztészták helytállnak bolognaiban, pörkölt mellett, mákos/diós tésztaként, levesbetétként, stb., épp úgy, mint a búzalisztes társaik.

Ha Te is szénhidrátcsökkentett ételeket preferálsz, ha paleo életmódot élsz, vagy, csak újdonságokat szeretnél kipróbálni a konyhában, akkor teszteld a Szafi Reform szénhidrátcsökkentett paleo tésztákat, amelyek ITT több formában is elérhetőek!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog