A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
Termékek Menü
Hungarian hu

Sörélesztő pehely

Az idegrendszerünk egészsége, hajunk, körmünk, bőrünk szépsége érdekében fontos odafigyelnünk a B vitamin bevitelünkre. A sörélesztő pehely fogyasztása B vitamin tartalmáért, tápláló erejéért ajánlott minden korosztály számára. Az egyik legjobb, legkönnyebben hozzáférhető B-vitamin forrás a sörélesztő pehely. A sörélesztő pehely a B-vitamin mind a nyolc fajtáját (B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B7-, B9- és B12) tartalmazza.

A sörélesztő, ahogy neve is elárulja, elsősorban a sörgyártás során használatos mikroszkopikus méretű gombaféle. A többi közismert élesztőtől az különbözteti meg, hogy nemes alapanyagokon, komlón, vagy malátán tenyésztik, majd ezt a tenyészetet hőkezelik. Azt már sokan tudjuk, hogy a csíráztatás folyamatában lévő magvak nagy mennyiségben tartalmaznak ásványi anyagokat, vitaminokat, és fehérjéket. A sörélesztő gombákat értékes táptalajon növesztik, így nagy koncentrációban tartalmaznak értékes tápanyagokat.

A sörélesztőnek számos egészségügyi hatása igazolt. Íme, néhány ezek közül a hatások közül: a sörélesztő pehely magas szeléntartalommal bír (2 ek. fedezi egy felnőtt ember napi szelénszükségletét). A szelén antioxidáns hatású, így gyulladáscsökkentő képességgel bír. A sörélesztő probiotikum, amely támogatja a bélflóra egészségét, és elősegíti a tápanyagok felszívódását. A migrinnél küzdők számára is ajánlatos a sörélesztő fogyasztása: egy amerikai kutatás szerint 64%-kal csökkenti a fejfájást a rendszeres fogyasztása. A sörélesztőben található B-vitamin több dologért felelős az emberi szervezetben, de talán az egyik legfontosabb, amit befolyásol az agy.

A sörélesztő rendszeres fogyasztása több módon történhet (megvásárolható kapszula, folyadék, és pehely formájában). Az egyik legnépszerűbb formája a pehely, amely kiváló helyettesítője lehet sajtoknak, (leginkább olasz ételekben a parmezán helyettesítő lehet) készíthetünk belőle vegán, zsírszegény (HCLF) „sajtszószt" is, amihez recept ITT TALÁLHATÓ!

Sörélesztő pehellyel dúsíthatjuk leveseinket, kásáinkat, smoothiainkat, főzelékeinket, de akár pirítósra ízletes kencét készíthetünk belőle, hidegen sajtolt olaj, és fűszerek hozzáadásával.

Szafi Free gluténmentes sörélesztő pehely ITT VÁSÁROLHATÓ!

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog