x
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
Termékek Menü
Hungarian hu
English en

Sushi készítése házilag

Burján Szafi
Sushi készítése házilag

Sushi készítése házilag - Sushi recept

(Paleo verzióban is!)

Sushi készítése - Sushi recept

  •  Jó alaposan átmossuk a sushi rizst (amíg a víz tiszta nem marad).
  •  A rizst ízesítés nélkül főzzük vizzel (egy ujjnyival lepje el)
  •  Ezután fedjük le és hagyjuk megpárolódni kevergetés nélkül (az alja lefog ragadni, de ez nem baj!).
  •  A megpuhult rizst szedjük át egy tálba és ekkor ízesítjük rizs ecettel, édesítővel, sóval, majd lefedve hagyjuk kihűlni az egészet.

Ha kihűlt készíthejük is a tekercseket:

  •  A sushi tekerő lapra fektetjük az algalapot. A fényesebb fele legyen alul. Vizes kézzel (ez nagyon fontos különben ragadunk majd a rizstől) vékony rétegben rizst nyomkodunk rá, a tőlünk távolabb eső szélen kihagyunk 2-3 centis részt. A hozzánk közelebb eső részre fektetjük a tölteléket, majd az egészet jó szorosan feltekerjük. Végül egy éles vizes késsel felkarikázzuk az sushikat.
  • A "töltelék" lehet nyers hal (lazac, tonhal vagy más jó minőségű tengeri hal), párolt rák, ubokra, avokádó, vékony lapként megsütött rántotta.
  • A sushi rizs helyett paleo diétázóknak karfiol rizst ajánlok: Recept Itt!

Így néz ki a Paleo Sushi:

  • Fogyasszuk savanyított, rózsaszín gyömbérszeletekkel és wasabival.
  • Továbbá szójaszósszal szokták még tálalni (én ezt kihagytam).

EZEKET A TERMÉKEKET HASZNÁLTAM:

Tartalomhoz tartozó címkék: Szafi ajánlásával receptek
VIP tagság box
100% megbízhatóság

 

 

 

 

 

 

 

G+, Twitter, PickPack

Iratkozz fel a Youtube csatornánkra!