Az egyik legfőbb gond az volt a hagyományos tésztával, hogy gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, amelyek pillanatok alatt az egekbe repítik a vércukor szintet, ami egy újabb pillanaton belül a mélybe zuhan, ezzel farkaséhséget okozva az embernek.
Mára már annyira sokféle tészta létezik, hogy kijelenthetjük: a tészták egy része kikerülhet a tiltólistás ételek közül! Már nem csak finomított szénhidrátokból készítenek tésztát, hanem sok rostban, és fehérjében gazdag szénhidrátcsökkentett tészták között is nagy a választék. A szénhidrátcsökkentett tészták nagy része olajos magvak őrleményéből (pl. lenmag, szezámmag), élelmi rostokból (pl. útifűmaghéj, bambuszrost), és tojásból készülnek, így gluténérzékenység esetén is fogyaszthatóak.
Webshopunkban több termékcsalád is felsorakoztatta a szénhidrátcsökkentett tésztáit. Válogassatok a Szafi Reform, a Dia-Wellness, és a különböző Paleolit szénhidrátcsökkentett tészták között, és készítsd el a kedvenc tésztás ételed szénhidrátcsökkentett verzióját!
ITT TALÁLTOK RECEPTÖTLETEKET A SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT, PALEO, GLUTÉNMENTES