Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Zabtej és zabkeksz recept

Burján Szafi
Zabtej és zabkeksz recept

HÁZI ZABTEJ RECEPT (mandulás-datolyás-vaníliás)

ZABKEKSZ RECEPT (mandulás)

HÁZI ZABTEJ RECEPT (mandulás-datolyás-vaníliás)

  • ¾ adagolópohár zabpehely
  • 1 adagolópohár aprított mandula (kókuszreszelékkel helyettesíthető)
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj
  • 1/8 tk. Himalája só
  • 1/2 tk. vaníliaaroma vagy vanília rúd
  • maréknyi mag nélküli datolya (édesítővel helyettesítő)
  • víz maximum a jelzésig
Növényi tejkészítő géppel készítettem, valószínűleg anélkül is elkészíthető, de én még úgy nem próbáltam.

 

ZABKEKSZ RECEPT (mandulás)

 
  • 3 ek. őrlemény (ennyi maradt a tejszűrés után)
  • 5 ek. Alpen hozzáadott cukormentes müzli
  • Dia Wellness mézpótló vagy méz (ízlés szerint)
Egy tálban összekeverjük majd 5 db. korongot formálunk belőle és 160 fokon légkeveréses sütőben 15 percig sütjük, végül megfordítjuk és alsó-felső sütési funkción további 10 perc alatt készre sütjük.
EZEKET A HOZZÁVALÓKAT HASZNÁLTAM:
Tartalomhoz tartozó címkék: Szafi ajánlásával receptek