A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
Termékek Menü
Hungarian hu

Zabtej és zabkeksz recept

Burján Szafi
Zabtej és zabkeksz recept

HÁZI ZABTEJ RECEPT (mandulás-datolyás-vaníliás)

ZABKEKSZ RECEPT (mandulás)

HÁZI ZABTEJ RECEPT (mandulás-datolyás-vaníliás)

  • ¾ adagolópohár zabpehely
  • 1 adagolópohár aprított mandula (kókuszreszelékkel helyettesíthető)
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj
  • 1/8 tk. Himalája só
  • 1/2 tk. vaníliaaroma vagy vanília rúd
  • maréknyi mag nélküli datolya (édesítővel helyettesítő)
  • víz maximum a jelzésig
Növényi tejkészítő géppel készítettem, valószínűleg anélkül is elkészíthető, de én még úgy nem próbáltam.

 

ZABKEKSZ RECEPT (mandulás)

 
  • 3 ek. őrlemény (ennyi maradt a tejszűrés után)
  • 5 ek. Alpen hozzáadott cukormentes müzli
  • Dia Wellness mézpótló vagy méz (ízlés szerint)
Egy tálban összekeverjük majd 5 db. korongot formálunk belőle és 160 fokon légkeveréses sütőben 15 percig sütjük, végül megfordítjuk és alsó-felső sütési funkción további 10 perc alatt készre sütjük.
EZEKET A HOZZÁVALÓKAT HASZNÁLTAM:
Tartalomhoz tartozó címkék: Szafi ajánlásával receptek