Málnakrémes kakaós piskóta (tojásmentes paleo sütemény recept)
Piskótához:
- 4 dl kókusztej
- 4 kávéskanál konjak liszt
- 6-8 evőkanál eritrit
- vanília őrlemény
- 2 evőkanál zsírszegény kakaó
- 8 púpos evőkanál mandula liszt (zsírtalanított Nature Cookta-s)
- 2 evőkanál kókusz vagy szőlőmag olaj
- sütőpor
Krémhez:
- 150 g kesudió
- 450 g fagyasztott málna
- 2-3 evőkanál kakaóvaj (olvasztott, folyékony állagú kell legyen)
- ízlés szerint édesítő (4-5 kanál kb)
A csokiöntethez:
- 3 evőkanál édesítő
- 1 evőkanál kakaó
- kis víz
- kókuszolaj vagy kakaóvaj (2 evőkanálnyi)
Piskóta elkészítése:
- egy tálban összekeverjük az édesítőt a 4 kávéskanálnyi konjac liszttel és folytonos kevergetés közben felöntjük a tejjel, hagyjuk állni, amíg besűrűsödik (néha azért keverjünk bele), olyan állaga lesz, mint az összehabart tojásoknak. kb 15-20 perc
- eközben egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót és a sütőport – és amikor a konjak lisztes tej már megfelelően sűrű akkor hozzáöntjük a lisztes keveréket és tepsibe öntjük, – majd, mint a hagyományos piskótákat kisütjük.
Krém elkészítése:
- A kesudiót vízben áztatjuk kb 3-5 órát majd leszűrjük (ha egy kicsit előzőleg összetörjük – de nem teljesen – akkor hamarabb megpuhul) és egy botmixer segítségével elkezdjük pürésíteni.
- Ha túl sűrű, akkor adjuk hozzá a folyékony állagú kókuszolajat és a kiengedett málnát, majd alaposan homogén krém állagúvá dolgozzuk össze. Édesítsük ízlés szerint.
- A kész krémet kenjük a kihűlt piskóta tetejére
Csokimáz:
- az édesítőt összekeverjük a cukorral és egy kevéske vízzel
- összefőzzük, amíg szépen besűrűsödik
- hozzáadjuk a kókuszolajat és kicsit félretesszük, hogy kezdjen megdermedni
- amikor már megfelelően sűrű de még folyékony akkor egy kanál vagy habzsák segítségével mintákat csurgatunk a krém tetejére.
Ezekkel a termékekkel készült a recept: