Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Málnakrémes kakaós piskóta (tojásmentes paleo sütemény recept)

Burján Szafi
2014. 05. 14. 09:54:23
Málnakrémes kakaós piskóta (tojásmentes paleo sütemény recept)

Málnakrémes kakaós piskóta konjak liszttel készítve (tojásmentes paleo sütemény recept)

Málnakrémes kakaós piskóta (tojásmentes paleo sütemény recept)

Piskótához:

  • 4 dl kókusztej
  • 4 kávéskanál konjak liszt
  • 6-8 evőkanál eritrit 
  • vanília őrlemény
  • 2 evőkanál zsírszegény kakaó
  • 8 púpos evőkanál mandula liszt (zsírtalanított Nature Cookta-s)
  • 2 evőkanál kókusz vagy szőlőmag olaj
  • sütőpor

Krémhez:

  • 150 g kesudió
  • 450 g fagyasztott málna
  • 2-3 evőkanál kakaóvaj (olvasztott, folyékony állagú kell legyen)
  • ízlés szerint édesítő (4-5 kanál kb)

A csokiöntethez:

  • 3 evőkanál édesítő
  • 1 evőkanál kakaó
  • kis víz
  • kókuszolaj vagy kakaóvaj (2 evőkanálnyi)

Piskóta elkészítése:

  • egy tálban összekeverjük az édesítőt a 4 kávéskanálnyi konjac liszttel és folytonos kevergetés közben felöntjük a tejjel, hagyjuk állni, amíg besűrűsödik (néha azért keverjünk bele), olyan állaga lesz, mint az összehabart tojásoknak. kb 15-20 perc
  • eközben egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót és a sütőport – és amikor a konjak lisztes tej már megfelelően sűrű akkor hozzáöntjük a lisztes keveréket és tepsibe öntjük, – majd, mint a hagyományos piskótákat kisütjük.

Krém elkészítése:

  • A kesudiót vízben áztatjuk kb 3-5 órát majd leszűrjük (ha egy kicsit előzőleg összetörjük – de nem teljesen – akkor hamarabb megpuhul) és egy botmixer segítségével elkezdjük pürésíteni.
  • Ha túl sűrű, akkor adjuk hozzá a folyékony állagú kókuszolajat és a kiengedett málnát, majd alaposan homogén krém állagúvá dolgozzuk össze. Édesítsük ízlés szerint.
  • A kész krémet kenjük a kihűlt piskóta tetejére

Csokimáz:

  • az édesítőt összekeverjük a cukorral és egy kevéske vízzel
  • összefőzzük, amíg szépen besűrűsödik
  • hozzáadjuk a kókuszolajat és kicsit félretesszük, hogy kezdjen megdermedni
  • amikor már megfelelően sűrű de még folyékony akkor egy kanál vagy habzsák segítségével mintákat csurgatunk a krém tetejére.

Ezekkel a termékekkel készült a recept:

Tartalomhoz tartozó címkék: Szafi ajánlásával receptek