Szafi Reform gluténmentes, csökkentett szénhidrát-tartalmú galuska és házi tészta lisztkeverék (Paleo) 500 g
Online bankkártyás fizetés
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a cégünk előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni. |
Leírás és Paraméterek
Szafi Reform gluténmentes, csökkentett szénhidrát-tartalmú galuska és házi tészta lisztkeverék (Paleo) 500 g
A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk gluténmentes, csökkentett szénhidráttartalmú, paleo diétába is beilleszthető nokedlit, galuskát, és házi tésztát.
VIDEÓ a tészta készítésről:
Összetevők: Tápióka keményítő, bambuszrost, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batáta liszt.
Átlagos tápérték |
100 g lisztkeverékben |
100 g kész kifőtt nokedliben* |
energia: |
1305 kJ / 311 kcal |
433 kJ / 104 kcal |
zsír: |
2,1 g |
3,2 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,7 g |
1,1 g |
szénhidrát: |
49,1 g |
10 g |
- amelyből cukrok: |
1,5 g |
0,4 g |
rost: |
31 g |
6,2 g |
fehérje: |
8,6 g |
5,5 g |
só: |
0 g |
0,7 g |
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. |
||
100g lisztkeverék energiatartalmából 248 kJ / 62 kcal energia származik élelmi rostokból. |
||
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. |
Hozzávalók (350 gramm) nokedlihez:
- 70 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes galuska lisztkeverék
- 2 g só
- 2 db M-es tojás (104 g)
- 25 g víz
Elkészítés:
Tegyünk a tűzhelyre kb. 2l vizet csipet sóval forrni.
Keverjük el a sót, a vizet és a tojást, majd öntsük hozzá a lisztet és dolgozzuk őket csomómentesre.
Míg a víz felforr, pihentessük a masszát.
Ekkor vegyük alacsony hőfokra, hogy csak gyöngyözzön a víz és szaggassuk bele a nokedlit/galuskát.
Közben többször keverjük át.
Vegyük vissza a hőfokot és forraljuk fel újból (kb. 3-4 perc főzési idő elegendő).
Végül hideg vízben szűrjük le.
Egyszerre csak a fenti adagot szaggassuk ki a vízbe, ha többet adagot készítenénk, azt másik főzővízbe szaggassuk.
Kiszerelés: 500 g
A termék mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
A lisztkeverékhez tartozó további receptekért (pl. lasagne, öreglebbencs, tarhonya, stb.) és videókért KATTINTS IDE!
Vélemények






















Mivel külföldön élek igy elég alaposan beraktàrozom magamnak. Még véletlenül se fogyjon el.
Nagyon egyszerü az elkészitése és igazàn finom !!!


























