A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
Termékek Menü
Hungarian hu

Tejmentes, gluténmentes, hozzáadott cukortól mentes „tejbegríz, tejberizs”

A tejbegríz illata, és íze sokakban a gyermekkort idézik fel, nem csoda, hiszen örök klasszikusról van szó: kicsik-nagyok oda vannak az egyszerűen elkészíthető, búzadarából készült kásáért. Sokan kakaóporral szórják meg, vannak, akik fahéjjal ízesítik, többen pedig lekvárral kedvelik leginkább. A tejberizst, vagy állaga miatt gyakran nevezett rizspudingot is hasonló rajongás övez minden korosztályban.

A hagyományos tejbegríz, és tejberizs alapja a tehéntej, amelynek fogyasztását egészségügyi, vagy elvi megfontolásból napról-napra többen iktatnak ki az étrendjükből. A növényi tejhelyettesítőkkel (pl. kókusztej, zabtej, stb.) is kivitelezhető az elkészítésük, így a tejfehérjére, vagy tejcukorra érzékenyek is könnyűszerrel összeállíthatják maguknak a tejmentes „tejbegrízt”, és „tejberizst”. A hagyományos tejbegríz másik alapvető hozzávalója a gríz/búzadara, a klasszikus tejberizsé pedig a fehér rizs. A búzadarát gluténérzékenyek nem fogyaszthatják, hiszen gluténtartalmú. A reformtáplálkozás hívei sem szívesen viszik be a szervezetükbe, mert ásványi anyag, B, és E vitamin tartalma ugyan előnyös a szervezet számára, de mivel minimális rosttartalmú, elfogyasztása után gyorsan emeli meg a vércukorszintet, az emelkedést pedig hirtelen inzulincsökkenés követi, és ez által hamarosan újból éhségérzetet kelt. A klasszikus tejbegríz, és tejberizs harmadik alapanyaga a kristálycukor, amelynek fogyasztását egyre többen igyekeznek minimalizálni, káros hatásai miatt (pl. B1 vitamin megkötése, adrenalin termelődés serkentése, elhízás, stb.).

Ezek után egyértelmű lehet a megállapítás: annak, aki tudatosan szeretné összeállítani az étrendjét, ki kell iktatnia ezt a két ételt az életéből. A jó hír, azonban, hogy a hagyományosra nagymértékben hasonló ízű, állagú hamis tejbegríz, és tejberizs receptjei mindenki számára elérhetőek. Azoknak, akik a szénhidrátcsökkentett ételeket részesítik előnyben, és tejbegrízre vágynak, a Szafi Reform tejbegríz állagú kókuszos kása alap por fogyasztása javasolt. Egy adag Szafi Reform kókuszos „tejbegrízben” csupán 8,4 g szénhidrát van (a nem felszívódó poliolok nélkül), paleo, és vegán életmódba is beilleszthető, természetesen tejmentes, és gluténmentes is! Zabrajongóknak pedig a Szafi Free „zabgríz” ajánlott, amely szintén lassan szívódik fel, mellékízmentes, igazi retro tejbegríz íze van! A vegán, rizsmentes „tejberizs” is zabalapú: Szafi Free natúr zabtöretből készíthető el, és sokan úgy vélik, még ízletesebb, mint a hagyományos tejberizs!

VIDEÓ A SZAFI FREE GLUTÉNMENTES, VEGÁN "TEJBEGRÍZ" KÉSZÍTÉSÉRŐL ITT:

->Szafi Reform paleo-vegán szénhidrátcsökkentett kókuszos „tejbegríz” RECEPT ITT!

-> Szafi Free vegán „tejbegríz” RECEPT ITT!

-> Szafi Free vegán „tejberizs” RECEPT ITT!

Teszteljétek ezeket a mennyei recepteket, és győződjetek meg róla Ti is, hogy ételérzékenység, tudatos életmód, vagy speciális étrend miatt nem szükséges kiiktatni ezeket a retro finomságokat az étrendetekből! Főzz hozzáadott cukortól mentesen, tehéntejtől mentesen „tejbegrízt”, vagy „tejberizst” Te is!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog