A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
Termékek Menü
Hungarian hu
English en
Ön itt jár: > >

blog

2019. 03. 19. 10:56:26
Újdonsült paleo életmódot élőknek, és frissen diagnosztizált tejfehérje érzékenyeknek nagy kihívást jelenthet a tejtermékek helyettesítése a mindennapokban. A tej, a tejföl, a túró oly annyira beépültek a mindennapi étkezéseinkbe, hogy elsőre talán elképzelhetetlennek tűnhet ezek nélkül sütni-főzni. Azonban, ha a tojásfogyasztást nem mellőzzük, ezek helyettesítése könnyebben megoldható, mint azt gondolnánk.
2019. 03. 18. 08:59:27
Az életmódváltók, és a reformtáplálkozás hívei között méltán népszerű a sokoldalúan felhasználható zabpehely, és a zabpehelyliszt/zabliszt. Sokan azért szeretik, mert a belőlük készült ételek ízben, és állagban egyaránt hasonlítanak a fehér lisztből készült ételekhez. Azonban, a kedvező küllemén, és semleges ízén jóval több pozitív dolog miatt érdemes beiktatni az étrendünkbe a zabot, pehely, ill. liszt formájában is.
2019. 03. 14. 09:13:02
A só az életünk, és az ételeink egyik alapvető része, és eleme. Sót találhatunk a földben, a vérben, a tengerben, só nélkül nem is léteznénk. A kősó Pakisztánból származik, nevezik Halite-nak is, de a közismertebb neve, a Himalaya só.  A himalaya só Kehwra bányáiból származik, amely Pakisztánban, Punjab államban található, és a világ második legnagyobb sóbányájaként van számon tartva. A bánya a Himalájától, mintegy 300 km-re található. Úgy tartják, hogy a bányában található, különleges színű só, kb. 250 millió évvel ezelőtt keletkezett, és egy akkori, ősi tenger maradványként maradt ránk. Az elmúlt évtizedekben a tudatos táplálkozás egyik alappillérévé vált a Himalája só fogyasztása, kiszorítva ezzel sokak konyhájából az általános asztali sót.  De miben reljlik a Himalája só ereje, és népszerűsége?
2019. 03. 13. 08:50:34
Életmódváltók, tudatosan táplálkozók, paleo étrendet folytatók számára már nagyon sokféle liszt, és lisztkeverék elérhető a bio boltok soraiban, és a webáruházak virtuális polcain. A különböző élelmiszercsoportokra érzékenyek, pl. a gluténra érzékenyek számára már jóval több lisztféle fellelhető, mint korábban, könnyűszerrel hozzáférhetünk hazánkban néhány éve még ismeretlen őrleményekhez, és lisztekhez.
2019. 03. 12. 09:25:02
A maca gyökér pora sokféle problémára természetes megoldást nyújthat, ennek ellenére, hazánkban még nem olyan elterjedt a használta, sőt sokan még nem is hallottak róla.
2019. 03. 11. 08:42:05
A cukorfogyasztásról lépten-nyomon olvashatunk, hallhatunk pro-, és kontra érveket. Azt már a többség tudja, hogy a mértéktelen cukorfogyasztás súlyos következményekkel járhat (pl. fogszuvasodás, krónikus betegségek kialakulása, vércukorszint ingadozás, cukorbetegség, elhízás, stb.), sokakban meg is születik a végleges elhatározás, miszerint cukormentes életet fognak élni, hogy megelőzzék az esetleges, cukor okozta problémákat.
2019. 03. 06. 09:32:41
Mi az: gyorsan el lehet készíteni, több ízben kapható az instant, és a kész változata is, állaga kocsonyás, édes, és sós változata egyaránt népszerű, és szinte az egész világon fogyasztják? Hát persze, hogy a puding.  Míg nálunk leginkább a homogén, édes változata a népszerű, a Brit-szigeteken van, hogy kenyérből, vagy belsőségekből készítenek sós pudingokat. Amerikában, és Indiában is az édes pudingokat fogyasztják többen. Indiában általában rizsből, tápiókából, vagy tésztából készítik, és gyakran ízesítik kardamommal, rózsaszirommal, vagy fahéjjal. A mediterrán térségben a rizsből készült, sült pudingok a legelterjedtebbek, ezek fahéjas, mézes, pisztáciás, vagy natúr verzióját a közel keleti éttermekben mi is megkóstolhatjuk.
2019. 03. 01. 09:10:48
Vannak ételek, amelyek ízig-vérig, letagadhatatlanul magyaros fogásnak számítanak. A tradicionális magyar konyháért nagyon sokan rajonganak, büszkén mutatjuk be külföldi ismerőseinknek a világhírű gulyást, pörköltet, túrós csuszát, töltött paprikát, stb. Ezeket a hagyományos ízeket a legtöbb magyar ismeri, és szereti.
2019. 02. 28. 08:58:54
A tésztafogyasztás nem csak hazánkban, hanem szerte a nagyvilágon nagy népszerűségnek örvend. Hol tojással, hol tojásmentesen, hol durum búzából, hol tönkölybúzából, van, ahol csicseri lisztből, vagy különböző hüvelyes növények őrleményéből készítik. A száraztészta népszerűségének kulcsa, hogy szinte bárhol elérhető, megfizethető áron kapható, sokoldalúan felhasználható, és laktató. A szénhidrátcsökkentett ételeket preferáló étrendekben, és életmódokban azonban a hagyományos száraztésztákat mellőzni kell. Sokan, ha paleolit életmódba kezdenek, először még lehet, hogy nem is sejtik, hogy hány féle szénhidrátcsökkentett, paleo tészta áll rendelkezésükre, amelyek hasonlóan finomak, és könnyen elkészíthetőek, mint a hagyományos társaik.
2019. 02. 27. 08:49:57
Sokan előszeretettel majszolnak puffasztott élelmiszereket. Vezetéskor, tanulás, vagy munka közben próbáljuk magunkat élénken tartani különböző rágcsálnivalókkal. A legtöbb puffasztott élelmiszer gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, gyakorlatilag „üres kalóriák”, hiszen elfogyasztásukat követően még éhesebbnek érezhetjük magunkat. Íme, három puffasztott étel, amelyek támogatják szervezetünket a megfelelő működésére, nem játszadoznak a vércukorszintünkkel, fogyasztásukkal értékes ásványi anyagokat, és vitaminokat juttathatunk a szervezetünkbe.