A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
Termékek Menü
Hungarian hu
English en
Ön itt jár: > >

blog

2019. 02. 20. 09:36:15
Egyre többen élnek gluténmentes életet egészségügyi, vagy más elvi megfontoltságból. A gluténérzékenység kialakulásáért a kalászos gabonafélékben (árpa, búza, rozs, stb.) megtalálható gliadin nevű fehérje a felelős. Gluténérzékenység mellett gluténtartalmú ételeket fogyasztani súlyos következményekkel járhat: a vékonybélen található nyálkahártya károsodhat, elpusztulhatnak a rajta lévő bélbolyhok, ezáltal a tápanyagok, vitaminok, és ásványi anyagok felszívódása is nehezebbé válhat.
2019. 02. 20. 09:27:04
A vegán életmód, a veganizmus kizár az étrendjéből minden állati eredetű élelmiszert. Tehát, a vegán életmódot élők nem fogyasztanak tejtermékeket, tojást, mézet, semmilyen állati eredetű zsírt, és természetesen húst sem. Sokaknak ez a fajta életmód nagyon újszerű, idegen, és el sem tudják képzelni, hogy akkor vajon mit esznek a vegánok? A vegánok növényi alapú étkezést folytatnak: tehát, mindent esznek, ami növényi eredetű alapanyagokból áll. Miből állnak a vegán ételek? Zöldségekből, gyümölcsökből, hüvelyesekből, magvakból, magőrleményekből, növényi „tejtermékekből”, növényi zsírokból, gabonákból, álgabonákból, stb. Egy jól összeállított növényi alapú étrend igen sokszínű.
2019. 02. 19. 09:35:30
Frissen diagnosztizált cöliákiásoknak, vagy paleo életmódot élőknek, gluténmentes étrendet folytatóknak, a gluténmentes lisztek és lisztkeverékek között eligazodni nem a legegyszerűbb feladat. Már annyira sok gluténmentes liszt elérhető az áruházak polcain, hogy sokan csak találomra választanak egyet, mert nem kapnak útbaigazítást, hogy melyik gluténmentes liszt mire jó.
2019. 02. 19. 08:12:59
Európai kultúránk, magyar gasztronómiánk magával hozza a különböző kenyerek, és péksütemények iránt való rajongást. Hazánkban a legtöbben előszeretettel fogyasztanak kenyeret, gyakorlatilag mindenhez, legyen szó levesről, pörköltről, főzelékről, vagy gyümölcsről. A péksütemények sokak mindennapi reggelijét jelentik: könnyen, gyorsan hozzájuk férhetünk, már a legtöbb sarki boltban is. Az illatos péksüteményekről, a frissen sült kenyerekről lemondani nem egyszerű kihívás, de, ha valakit egészségügyi helyzete kényszerít erre a döntésre, nincs más választása: a hagyományos receptúrák alapján készült pékárukat ki kell iktatnia az életmódjából. 
2019. 02. 15. 09:11:46

Mire jók a lisztkeverékek? Ki, melyiket válassza? Megéri megvásárolni a lisztkeverékeket? Sokakban felmerülhetnek az előbbi kérdések, és, azok számára, akik még nem próbálták ki a lisztkeverékek adta lehetőségeket, nem biztos, hogy egyértelmű, mennyire megkönnyíthetik az életet.

Azok, akik rendszeresen, vagy alkalmanként sütnek kenyeret, pékárut, fánkot, lángost, pogácsákat, stb. már rutinosan nyúlnak a hagyományos alapanyagokhoz, és könnyűszerrel összeállítják a kívánt ételt. De, ha valakinek, aki kezdő életmódváltó, újdonsült vegán, tojás-, ill. tejfehérje érzékenynek, kihívást jelenthet újra megtanulni sütni, a még ismeretlen vegán alapanyagokból.

2019. 02. 15. 09:05:30
Vegán „túrós” batyu? Vegán „tepertős” pogácsa? Vegán „sajtos” csiga? Vegán kakaós csiga, diós kifli, szilvalekváros párna? Igen, igen, igen! Ha valaki növényi alapú étkezésre vált, el kell hagynia a tojással, és tejjel készült kelt tésztás péksüteményeket, és a túrós, sajtos finomságokat. A vegán étrendről sokan úgy tartják, hogy az egyik legszigorúbb, hiszen annyi lemondással jár. A tejtermékek, a tojás, a méz, az állati zsiradékok, és természetesen, a hús fogyasztásának mellőzése, azonban nem kell, hogy egyoldalú táplálkozáshoz vezessen!
2019. 02. 13. 09:51:51
A tésztafogyasztás hatalmas népszerűségnek örvend szinte az egész világon, Magyarországon pedig talán az egyik legkedveltebb élelmiszerré vált az évszázadok alatt. A világ legtöbb részén a tojásmentes durum tésztákat részesítik előnyben, azonban, a magyar lakosság nagy része a tojással készült száraztésztákat preferálja. Gluténérzékenység esetén egyik sem fogyasztható, tojásérzékenység esetén, és vegán életmód mellett a tojással készült száraztésztákat szigorúan kerülni kell.  
2019. 02. 12. 08:17:52
Délkelet-Ázsia bizonyos területein már hosszú idő óta használják a kókuszpálma bimbózó virágából előállítható kókuszvirág cukrot. A legtöbb kókuszvirág cukrot, kókusznedv cukrot, kókuszpálmacukrot, kókuszcukrot–kinek, hogy tetszik- a Fülöp szigetek, és Indonézia termeli. Magyarországon csupán néhány éve vált ismertté.
2019. 02. 11. 12:57:59
A tudatos életmódot élők, diétázók, fogyókúrázók között sokan megálljt parancsolnak a nem kalóriamentes édesítőszereknek, sokan kizárják az életükből a teljesen természetes, növényi szirupokat is. A szirup szó hallatán, szinte érezni a szánkban a tömény, édes oldat ízét. A szirupok általában valamilyen cukoralkohol tömény oldatát jelentik, ízük határozottan édes, halmazállapotukat tekintve sűrűek, folyékonyak, ragacsosak. Sok, természetes, növényi alapú, nem kalóriamentes szirupot azonban érdemes fogyasztani a bennük található ásványi anyagok, és vitaminok miatt. Mint minden táplálék fogyasztásánál, úgy a növényi szirupoknál is, fogyasztásukkor a mértékletességen legyen a hangsúly!
2019. 02. 08. 10:50:21

A növényi alapú italokkal, a „növényi tejekkel” napról napra több ember helyettesíti a tehéntejet, vagy az addig fogyasztott állati forrásból eredő tejet. Sokakat az úgynevezett „cruelty-free, tehát az erőszakmentes életmód késztet erre, vannak, akik növényi étrendet folytatnak, és ezért állnak át a növényi eredetű tejhelyettesítők fogyasztására, és vannak, akiknek egészségügyi problémákból adódóan muszáj elhagyniuk a tejtermékeket, és meg kell barátkozniuk a növényi tejekkel. Magyarországon a tejfehérje allergiások száma igen nagy: a felnőtt lakosság 1-2 %-át, a gyermekeknek pedig mindegy 5-8 %-át érinti a téma. A laktózérzékenyek száma ennél jóval nagyobb: hazánkban a felnőtt lakosság 30-40 %- ánál intoleráns reakciókat vált ki a tej-, és a tejtermékek fogyasztása.