Leírás és Paraméterek
Lencse: Gazdag kálciumban, magnéziumban, foszforban, káliumban, cinkben és folsavban.
A lencse kiadós, kifejezetten a hideg téli napokra való étel. Még a legegyszerűbb változata is finom tud lenni, s fehérjetartalma miatt kiváló húspótló is. A lencse fontos szerepet játszott a néphitben és a népi gyógyászatban is, alkalmazása e téren nagy múltra vezethető vissza. Az újévet még ma is lencsés étellel köszöntjük, mert a babona úgy tartja, hogy aki lencsét eszik, annak az új esztendőben sok pénze lesz.
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energia: 1664kJ/ 398kcal
Zsír: 1,5g ,amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 74,2g,amelyből cukrok: 1,1g
Fehérje: 22g
Só: 0g
Vitamin: B1, B2, B6
Kitűnő ásványi anyag forrás.
Felhasználása: hazánkban többnyire főzelékként, illetve levesként ismert, de egyaránt fogyasztható köretként, illetve különféle fogások részeként.
Elkészítése: Bármilyen formában is készítjük el, ügyelni kell arra, hogy többször váltott, bő vízben mossuk. Célszerű a főzést megelőző este vízbe áztatni.
További receptért látogass el facebook oldalunkra!
Vélemények
Akik ezt a terméket megvették, a következőket is megvásárolták!
Hasonló termékek
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a cégünk előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni.